Vrensted Sange – skrevet af lokale sangskrivere


Gennem årene har der været nogle dygtige sangskrivere i Vrensted. I dag er der flere af sangene der ofte synges ved forskellige lejligheder.
Derfor laves denne side, idet de ikke er trykt i officielle sangbøger – Jeg synes de siger og fortæller så meget om det lille samfund Vrensted
Har jeg overset eller glemt nogle vil jeg gerne have dem tilsendt.

 

Her skrevet af afdøde provst i Vrensted og Thise sogne, Aage Stevns, der under 2. verdenskrig var aktiv modstandsmand og måske skrevet i anledning af hans had til Nazismen.

 

Her er skrevet af afdøde gårdejer Viggo Kragh, der havde en gård på Gl. Byvej  – nu nedrevet-.

 

 

Her også af Viggo Kragh

Her skrevet af afdøde forfatter Knud Holst som bl.a. boede på Søndergaard på Gl. Byvej og Store Knudsgaard ved Trehjørnet

 

Her er i 2019 skrevet af fhv. gårdejer Povl Stevns, Serritslev (søn af Aage Stevns) til genindvielse af Vrensted Kirke og kirkens nye orgel i 2019.

 

Nr. 6 er skrevet af nu afdøde, skomager og ringer og graver ved Vrensted Kirke Niels Christian Gade. Sangen er skrevet på en vagt da han var soldat i Fredericia i 1916. Måske for at få tiden til at gå under de lange vagter.
Melodi: På Sjælland var en pige

 

FORÅR

Et digt skrevet af Povl Stevns i 1999

Et lyspunkt i en barsk tid – marts 2020 med Corona Virus i heleverden -.

I denne for verden så katastrofale situation, hvor vi på det nærmeste via medierne dagligt bombarderes med tragiske nyheder, må vi ikke glemme at skønne på, hvilke undere, der sker omkring os i naturen lige uden for vores dør i denne skønne forårstid.

Vi har så mange gode danske sange, der dækker vore årstiders forskelligheder. Nogle er dystre, men hovedparten belyser dog årstidernes positive sider. Selv blev jeg i 1999 grebet af stemningen en skøn forårsmorgen og nedfældede mine tanker og følelser i denne lille forårssang. – Jo, der er heldigvis også noget at glæde sig over.