Smedegaard – Johanne og Peter Korsbæk

Smedegaard foto 1946-52

Smedegaard, Brønderslevvej 107 havde i sin tid Johanne og Peter Korsbæk som ejere, nogle skønne mennesker. Er der nogen som husker denne familie og børn?

Billedet indeholder sandsynligvis: hus og friluftsliv
Ejer da billedet blev taget var Martin Michaelsen også kaldet smed Martin
Billedet indeholder sandsynligvis: hus, himmel, friluftsliv og natur
Smedegaard ejes i 2018 af Raghild og Halfdan Jacobsen

Gudrun Nielsen, Gøttrup

Detter billede er fra 1940. Min mor Karen var pige i huset hos Korsbæks. Johanne Korsbæk var moster til min mor Karen.
Her ses  fire af Korsbæks fem børn f.v.  Karen, Nanna, Kamma og Erik

Lisbeth Jensen Min mor Elin Marie Jensen var i ung pige i huset hos Peter og Johanne Korsbæk i 1950.

Orla Jensen Jeg er kommet en del i Smedegården, da min bror var Karl der. Jeg har ofte hjulpet ham med at køre halm eller andet. Kender også begge børn – en dreng Erik og en pige Lone tror jeg hun hed!
Nanna er min mands bedstemor (mormor). Erik er gået bort, men de 4 andre børn lever endnu. Jens Bærent bor i Californien.

Inga Madsen

Jeg gik i klasse med Lone.

Gik også i klasse med Lone, som var den yngste af Korsbæks børne- flok.
Min real-klasse fra Søndergade Skole i Brønderslev havde 50 års gensynsdag i september. Her traf jeg Lone igen. Hun har boet på Sjælland i mange år.
Hendes ældste bror på 90 bor i øvrigt i USA. Der var to søstre også ved jeg. Lone er ikke på fb, så hun ser desværre ikke med her 😊

Korsbæks havde en periode i start 60’erne en hushjælp fra institutionen i Hammer Bakker, Sonja hed hun. De fik penge for at have hende! Hun var stærk og energisk og arbejdede rigtig godt. Sonja havde en kæreste, som også kom fra Hammer Bakker, han hed Sander og var noget ældre end Sonja. Han var karl hos Niels Østergaard. De kørte tit i biografen: Kinopalæet, tror jeg det hed, i Løkken. Sander på knallert og Sonja på cykel – hun kørte hurtigst! Sander var nok lidt til en side, men havde dog hørt, at når man var i biografen med sin kæreste så skulle man sidde tæt og måtte også gerne pille lidt! De sad på “cowboyrækkerne”, det var billigst, derfor kunne hele salen overvære optrinnet, da Sonja gav Sander en lussing, så det kunne høres i hele salen!!Sander havde pillet!

havde da helt glemt Sonja, kan huske hende fra når vi var til fødselsdag med Lone.
Det var i øvrigt de bedste børnefødselsdage. Når vi havde spist kagemand , som selvfølgelig var oppe fra Bedholm, blev der lagt en masse farver midt på den hvide papirsdug, og så måtte vi lave tegninger derpå. Husker også Maren Vittrup ( Johanne’s søster ) havde to piger, der var lidt ældre end os. De styrede leg i haven. Det kunne være ‘2 mand frem for en enke’, stafet med en kartoffel på en spiseske, spark til bøtten og mange andre lege. Noget som børn i dag ikke leger. Det var tider dengang 😀
Husker også de havde nogle store kalkuner, der fulgte os, godt nok hegnet inde, når vi cyklede op og ned ad vejen 😄
Min bror Svend, Lone og jeg kørte en dag halm ind. På vej hjem med et læs sagde min bror, at han skulle hjem og klargøre kartoffelsorteringsmaskinen. “Hvad kan den?”, spurgte Lone. “Den kan sortere de hvide fra de røde”!
Orla Jensen Hed han ikke Sandersen? Han var hos Niels Østergaard længe, for jeg husker ham fra slut 80’erne.
 jo sikkert. Vi kaldte ham Sander, og jo han var der længe. Sonja røg tilbage til Hammer Bakker – hun overfaldt Johanne ( Korsbæk) en dag i køkkenet. Svend tilbød at lave en boksering😂.
Claus Krogh Madsen Nej kun som gæst. Bl.a. legede jeg sommetider med hans barnebarn når hun var på ferie i Vrensted. Jeg var omkring 10 på det tidspunkt.
 Ja kan også huske Sonja. Husker også engang jeg var til fødselsdag hos Lone,hun havde 2 små skildpadder,den ene,tog hun i munden.Altid hyggeligt der.
Gudrun Nielsen:
Jeg er kommet en del i Korsbæks hjem ,da min mor Karen var kusine til Korsbæks børn, jeg kan godt huske Sonja.
Det var et dejlig og gæstfri hjem, at komme i .