Byens Samlingspunkt “Trehjørnet”

Trehjørnet” i Vrensted i 1950 til sidst i 1960 erne

foto 1946-50 Trehjørnet her deler vejen sig til Stationen til Thise/Ingstrup, til Vingevej og til Brønderslev

 

foto 1946-50

Samlingspunktet for Vrensteds ungdom var især om aftenen, “Trehjørnet”, med slagteren på vestsiden og barber og herrefrisør Romedahl på østsiden af vejen, med deyt lyseblå ishus, som ofte blev betjent af fru Romedahl og deres 3 piger. Her solgtes is og slik.

Det var ubetinget mødestedet om sommeren.

Efter fodboldtræning og håndboldtræning og om klædning, mødtes vi ved iskiosken for at få en snak.

Her blev fremvist nye cykler, knallerter, røvskubbere (knallert med motoren på bagagebæreren), scootere, og sågar motorcykler – Nimbus, BSA og hvad de ellers hed dengang.

Det var især de store karle med plads på gårdene, der havde motorcykler. Her blev pralet og fortalt historier om ens bedrifter m.m.

Fra Trehjørnet blev der om dagen efter skoletid eller i sommerferien også af de mindre børn, skrevet bilnumre ned. Det var et stort hit på det tidspunkt, hvor jeg selv var barn i 1950 erne.

Hvem kunne samle flest. Det var numre som bl.a. var begyndende med K, P, U, Å, PN, PS osv., det var sjovt.

Når jeg husker tilbage, synes jeg, at vejret om sommeren dengang, altid var meget bedre end i dag, (lige med undtagelse af sommeren 2018), om det passer ved jeg ikke.

Men på de gode sommerdage, var der en turiststrøm fra Brønderslev til Løkken.

Jeg husker en weekend hvor Brix – rutebiler der havde ruten Løkken-Brønderslev måtte leje rutebiler af Hjørring Privatbaner for at have kapacitet nok til at fragte folk fra Brønderslev til Løkken og hjem igen.

Jeg mener, at der havde været 10-15 rutebiler efter hinanden. Det var et flot og usædvanligt syn, da de kørte gennem Vrensted uden at stoppe.

Rutebilen Løkken-Brønderslev holdt dengang normalt, når man stod ved vejen og rakte en arm ud, som tegn på at man skulle med.

 

Ligner næsten Sv. Brix’s rutebiler

I Vrensted var det normalt, at rutebilen holdt ved Brugsen og ved Trehjørnet ved slagteren, når man skulle til Brønderslev og ved Romedals iskiosk og Forsamlingshuset, når man skulle til Løkken, og dem der skulle med, gik så derhen.

Herunder endestationerne for Rutebilforbindelsen Løkken – Brønderslev

Rutebilstationen i Brønderslev

 

Rutebilstationen i Løkken