Min fars 50 års fødselsdag i 1963

Elith Madsen, skoleinspektør fra 1959-1974

Da min far blev 50 år i 1963 holdt han en hyggelig herrefrokost. Kolleger på Vrensted Skole og naboskoler var indbudt tillige med venner og familie. Det var første gang jeg selv var med til en herrefrokost, og det gik da også galt for mig.

Lærer Vinther Jensen i det mørke tøj, billede nedenfor, gav den hele armen da telefonen ringede, den stod lige bag ham.

Vinther Jensen holder tale

Marie Frandsen var i køkkenet.
Hun var en meget brugt kogekone hos mange i Vrensted. Hun var en livlig og munter dame som lavede noget godt mad. Mor og far har brugt hende rigtig mange gange til fester, fødselsdage, konfirmationer bryllup m.m. Hun kom i mange år cyklende ude fra Bådstedhede. Hvordan hun blev kørt hjem husker jeg ikke. Hun kunne godt lide et glas vin men det gik aldrig over gevind. Til min fars 50 års fødselsdag stod fru Frandsen som nævnt i køkkenet. Det var første gang jeg skulle med til en voksenfest hjemme. Ved fars 50 års fødselsdag. Jeg sidder mellem far og lærer PallesenDet var en herrefrokost. Der blev ikke indtaget for lidt. Der var Vrensted folk, fars brødre og en del kolleger både fra skolen og omegnsskoler m.fl. Lige pludselig ringede telefonen. Stemningen var høj. Ham der sad nærmest telefonen, det var førstelærer Vinther Jensen, Ø. Hjermitslev.

Vinther Jensen i mørkt tøj

Husker ham som en sjov person. Han tog telefonen med bemærkning om hvad han kunne hjælpe med. Vedkommende som ringede spurgte efter fru Frandsen. Vinter Jensen var meget uforstående over for spørgsmålet for han kendte ikke fru Frandsen. Efter længere tid samtale hvor vi tilhørere var ved at dø af grin, endte det da med at Fru Frandsen blev hentet frem fra køkkenet og fik talt med den aldeles uforstående person der ringede op. Det var første gang hjemme, jeg drak for meget og skulle brække mig flere gange. Ved samme fødselsdag kan jeg også huske, at min fars bror også fik rigeligt, ham med bøjet hoved, han kom i en god stemning – og han gik på besøg på Vrensted Alderdomshjem, som var vores nabo og besøgte alle de gamle. Det har vi moret os over mange gange siden. Ligeså tror jeg de gjorde på alderdomshjemmet. Han var lærer og blev senere præst.

Vrensted Alderdomshjem nu nedlagt