Jens Andresen, tidligere skoleinspektør i Vrensted

Jens Andresen, der gik af som skoleinspektør ved  Vrensted Skole i 1997, er den sidste  af  Vrensted Skoles skoleinspektører/skoledere der er bosiddende i Vrensted.

Vrensted Skole nåede at have  fire skoleinspektører/skoledeledere  i tidsrummet fra starten i 1959 indtil den lukkede i 2011, hvorefter der blev etableret en friskole som kun levede i 1 år.

Han siger: Man skal deltage og være udadvendt

AF LØKKEN FOLKEBLAD DEN 10. JANUAR 2018 LOKALT

Jens Andresen rundede 80 år i julen 2017.

Da forhenværende skoleinspektør ved Vrensted skole Jens Andresen var til jobsamtale med den daværende skolekommission blev han spurgt, om familien ville tage del i det pulserende lokale liv, for ellers ville det blive svært at falde til.
Svaret var et stort JA, og det holdt stik. Nu har Jens Andresen, Stationsvej 19, Vrensted lige rundet de 80 år midt i juletiden og ja, – han og hustruen Ingrid har i den grad taget del i det sociale liv på mange planer og er faldet godt til i Vrensted.

Jens Andresen er sønderjyde. Han og Ingrid var som unge lærere på en stor overbygningsskole i Christiansfeld, men de havde lyst til forandring, og sendte en ansøgning, da man i 1974 søgte en ny inspektør til Vrensted skole.

– Som skoleleder har man et godt udgangspunkt for at få berøringsflader i samfundet. Når man selv er udadvendt og deltager i det lokale liv, så får man mange impulser, og bliver involveret og kommer til at kende folk, fastslår Jens Andresen.

Nu er det 20 år siden, han stoppede som skoleinspektør men er i høj grad fortsat med at tage del i, hvad der rører sig i byen. Han har blandt andet været i bestyrelser i Vrensted Pensionistforening og Vrensted Forsamlingshus. Slægts – og Lokalhistorisk Forening i Vrensted var han med til at starte, og der er han stadig aktiv.

– Det er jo et noget man aldrig bliver færdig med, lyder det fra fødselaren.

Jens Andresen har lige fra arkivets start klippet i aviser og blade, alt hvad der vedrører Vrensted lige fra politik og foreningsliv og til meddelelser om sølvbryllupper og runde fødselsdage. Det hele bliver klæbet op og sat i ringbind og gemt på Lokalhistorisk arkiv.

– Og man skal klippe ud straks, for hvis der går nogle dage, ja så er det pludseligt væk. Et år kan fylde det meste af et ringbind. Hvert år lægger vi de nyeste scrapbøger frem på Kunsthåndværkerudstillingen i Vrensted, og de vækker altid stor interesse, fortæller han.

Men lige for tiden er arkivet hjemløst og står lidt stille. De gamle lokaler på Vrensted skole er ryddede og der gøres klar til ombygning. Både arkivalier og møbler er opmagasineret, indtil nye lokaler i Byens Hus i Vrensted står klar.

Så er der så meget mere tid til Jens Andresens anden beskæftigelse, nemlig sangen. Siden 1988 har han været kirkesanger, og fungerer stadig som afløser. Desuden synger han i to kor, nemlig Vrejlev Hæstrup Kirkekor og Bidstrup Koret i Hjørring, og det går der to ugentlige aftener med.

Sammen har Ingrid og Jens Andresen tre børn og fire børnebør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *