Ny Vejtromle og nyt hus/garage i Vrensted-Thise Kommune ca. 1950

Her ved Rørbækken

som danner skellet mellem Vrensted og Thise sogne, blev der omkring 1950 bygget et hus/garage til Vrensted-Thise Kommunes nyindkøbte vejtromle.
Billedet viser vejtromlehuset i 2019, noget forfaldent, men det forklarer historien. Har fundet et billede som viser folk fra sognerådet der modtager den nye vejtromle – billedet er desværre ikke klart – Mon nogen kan genkende personerne.


 Den blev malet op da de havde fået den slæbt hjem til Brønderslev Materielgård

John Andersen Som barn havde vi Rørbæk og tromlehuset som nabo.

Hele sommeren legede og badede vi i bækken, fange hundestejler, frøer, ål og haletudser. Vi byggede dæmninger, tømmerflåder, lavede mudderkager og meget mere.

Og så var der det der mystiske Tromlehus henne ved broen over Rørbæk.
I starten var der låst, så vi bare kunne kigge der ind, når vi stod på skuldrene af hinanden. For os børn var det spændende, men også lidt uhyggeligt, for der var mørk og skummelt derinde.

Senere, da husets forfald begyndte, fik vi mulighed for at snige os der ind. Der stod det store grå og farlige jernuhyre, en vejtromle, der mest af alt lignede en dinosaur. Der var en mærkelig lugt derinde af maskine, diesel og smøreolie. Sollyset stod i stråler ind gennem de højt placerede vinduer.

Vi drejede på rattet, og alle de knapper vi kunne finde på uhyret, men det lykkedes os heldigvis aldrig at starte tromlen.
Vi ødelagde ikke noget, for det hele var så solidt bygget, at det slet ikke lod sig gøre  🙂

Og så en dag stod porten åben, og tromlen var væk…….
Gad vide hvor den forsvandt hen?