En kok i Vrensted

Kilde: VT/Nordjyske

En kok i Vrensted

Harry Jørgensen i Vrensted – vagabondernes bedstefar, udgiver af Vagabond Avisen og meget mere – har ikke mere hverken katte, hunde eller kvindfolk i huset, som han selv siger. Om de første nævner han dog, at de var ved at æde ham ud af huset, så en god part af pensionen blev brugt til indkøb af kattemad hos købmanden. Der er ingen umiddelbare kommentarer om de to sidste.

Men hvorom al ting er, så har han nu atter fået husdyr – her må altså ses bort fra kvindfolk. Det er i form af en kok, som til gengæld er billig i kost. Dyret bliver kraftigt beundret af de mange, som kommer på besøg på Bådstedhedevej.

Harry Jørgensen fortæller, at han erhvervede klenodiet en dag, da han var ude på den kommunale losseplads i Åsendrup. Her var kokken – lavet af halm, men lidt af et kunstværk – havnet ude på pladsen sammen med noget andet skrammel.

Dersom du vil love at lade være med at forære den bort, så må du have den, sagde opsynsmanden.

Men heldigvis, tilføjer den nu 81-årige pensionist med et lunt glimt i øjenkrogene, så sagde opsynsmanden ikke noget om, at jeg ikke måtte sælge kokken. Måske kommer der en køber en dag. Men kokken sælges ikke for en slik.

 maj 2019 – jens otto madsen