Thyge og hans hjemmelavede traktor

Helt tilbage i 1964 byggede Thyge sig en lille traktor som han stolt kørte med. Hvor den er idag melder historien ikke noget om. Journalisten fik dog denne nedenfor stående lille artikel skrevet om Thyge og hans hjemmelavede traktor.
Thyge på sin hjemmelavede traktor

Thyge der blev 85 år, har altid været glad for motorkøretøjer. Medens han var chauffør hos vognmand Henry Nielsen, Vrensted,  var mærket Mercedes, hos vognmand Krogsgaard i Thise var mærket Volvo og hos Brix Kjeldgaard i Løkken  hvor han var langturschauffør var mærket Scania Vabis. Desuden har han kørt busruter her i Vendsyssel i forskellige mærker bl.a. Leyland

Som pensionist var han stadig glad for at køre bil, men nøjedes nu med en næsten ny Toyota diesel med 90 heste i motoren, som han sagde.

Den store traktor blev dog senere skiftet ud med en pæn stor havetraktor, da det meste af grunden blev udlagt i græsplæne. Kørsel med børnebørn og oldebørn var dog stadig en stor fornøjelse.

Alle kendte chauffør Thyge Jensen, Bystien, Vrensted, og som alle dage har været bidt af motorer og store køretøjer. Han var chauffør hos vognmand Henry Nielsen i Vrensted, som ikke ville give lønforhøjelse og  sagde til Thyge, at han bare kunne PISSE AF. Som sagt så gjort.  Han mødte Brix Kjeldgaard, fiskeeksportør i Løkken samme dags eftermiddag, hvor han spurgte Thyge om han kendte en chauffør, idet han havde brug for en sådan. Hertil svarede Thyge, ja han står her.  Hvorfor det, du har jo fast arbejde. Ja Thyge havde hørt at Kjeldgaard gav højere løn end han fik nu og fortalte hvad Henry Nielsen havde sagt. Hvornår kan du begynde.  I morgen tidlig og så var det en aftale og Thyge fik ansættelse hos Kjeldgaard i Løkken, hvor han kørte som langturschauffør til Syd Europa med fisk. Næste dags morgen kl.7,30 kom Henrys kone Stinne cyklende hen til Thyge. Thyges kone Sigrid  åbnede døren og Stinne spurgte om de havde sovet over, hvortil Sigrid svarede, at det havde de ikke og at Thyge var på vej til Esbjerg med fisk og fik forklaring så forklaringen hvorfor, som hun så måtte cykle hjem til Henry og fortælle.

Senere var Thyge ansat hos vognmand Krogsgaard, Thise og kom også herefter til at køre busruter. Nu har turene med børn og børnebørn på Havetraktor de senere år været den store fornøjelse for begge parter.

Denne traktor er dog ikke hjemmelavet
Her er Thyge i sit es.
Altid skønt at være motoriseret
Man skal lære det fra barnsben, mener Thyge
Thyge har nydt sit Otium i Løkken
En hyggestund på terrassen ved  Thyges 85 års fødselsdag i 2019.

Thyge døde den 05.09.2019. Han og hustruen Sigrid ligger på Vrensted Kirkegård.

juli 2019-jens otto madsen