Staring Maskinfabrik A/S – Historien

Staring Maskinfabrik A/S
Starengvej
Brønderslev
Etableret 1962
Nordjyske marts 2017
Administrerende direktør Tommy Bredal og salgschef Michael Østergaard er blevet herrer i eget hus på Staring Maskinfabrik A/S. De har købt direktør Leif Stiholt ud af firmaet.
I 1986 købte Im. Stiholt A/S Staring Maskinfabrik, og dengang var det Imanuel Stiholt og sønnen Leif Stiholt, der stod i spidsen for Stiholt-koncernen.
– Leif Stiholt har haft stor betydning for virksomheden, fortæller Tommy Bredal.
– Vi kunne slet ikke have udviklet os uden Stiholt-koncernens involvering.
Tommy Bredal kom ind i firmaet i 1990, og han har siden været i firmaet. Michael Østergaard har været i firmaet i 14 år.
Staring Maskinfabrik sælger i dag blandemaskiner til hele verden.
Der leveres næsten ugentligt maskiner til Indien, Egypten, Oman og Australien, og for tiden er en stor ordre på vej til Ukraine.
Den største blander, der er fremstillet, er på 3000 liter. Der laves også mindre blandere, og 750 liter og 1500 liter er populære.
Produktionen foregår dels i Brønderslev, dels i Kina. I Brønderslev er der en snes medarbejdere.
I dag er virksomheden meget bygget op på handelsvarer. I mange år har de japanske Tsurumi-pumper været en omfattende handelsvare.
Siden er ventilatorer samt fliseskærere med mere fra spanske Rubi kommet i sortimentet.
Staring Maskinfabrik leverer hovedsageligt til trælasthandeler, byggemarkeder, grossister samt virksomheder, der udlejer værktøj.
Staring Maskinfabrik blev kendt for NH4-anlæggene, der blev udviklet af opfinderen Jens Østergaard Jensen. I 2008 blev denne afdeling solgt fra, og produktionen sker i dag i Aalborg.
Staring Maskinfabrik blev grundlagt i 1962, da fabrikant A. Helmer Larsen, der var udbryder fra Pedershaab-koncernen begyndte produktionen i en tyskerbarak.

A better workday!

 

 

Nedenfor er fra hjemmesiden i 2023:

Aktiviteter

 • Fremstilling og salg af STARING blandemaskiner samt vibrationsudstyr til bygge / anlægssektoren og industri.
 • Salg af Dykpumper, både egne, samt fra TSURUMI og PEDROLLO
 • Salg af RUBI fliseskærer og tilhørende værktøj
 • Salg af LIEVERS stavvibratorer og andet betonudstyr
 • Fremstilling og salg af Diamantværktøj
 • Salg af Affugtere
 • Salg af Ventilatorer samt flexslanger til disse
 • Salg af EURO SHATAL Pladevibratorer
 • Opbygning af anlæg – både blandeanlæg samt pumpeanlæg
 • Produktion og salg af stolpebærer

60 år gammel men mere aktiv end nogensinde.

STARING A/S i Brønderslev kan i år (2022) fejre 60 års fødselsdag.

Virksomheden blev grundlagt i 1962 på Staringvej i Brønderslev, som stadigvæk er adressen.

Helmer Larsen

Det var Helmer Larsen, der på daværende tidspunkt var ansat hos Pedershaab i Brønderslev, som ønskede at være herre i eget hus. Det første Helmer producerede var en 150 L. tromleblander, og i 1971 producerede STARING sin første Tvangsblander, et produkt der skulle vise sig, at have stor betydning for Helmers fremtid.

I 1986 solgte Helmer Larsen virksomheden til IM Stiholt A/S i Sæby (herefter Stiholt). STARING kørte videre som hidtil, og i 1990 købte STARING en anden lokal virksomhed -Cementstøberiernes Redskabsforsyning, bedre kendt som CR.

Man ansatte dengang Tommy Bredal, som i dag er ejer og CEO i selskabet.

Ligeledes fik STARING i 1990 eneforhandling af det japanske pumpemærke TSURUMI. Det var dengang Toyotas produkter var kendt for at ruste, så at sælge japanske produkter til danskerne, var ikke særlig let. Det skulle dog ændre sig markant.

I 1992 flyttede man CR, så begge virksomheder var placeret på Staringvej.

Staring Miljø A/S

I 2000 udviklede STARING et forsurings anlæg til gylle. Dette drev og udviklede STARING selv frem til 2004, hvor man spaltede virksomheden til Staring Maskinfabrik A/s og Staring Miljø A/S. Det var Tommy Bredal, der var direktør i begge, og Michael Østergaard, som i dag også er medejer af virksomheden, blev ansat som Indkøbschef.

Staring maskinfabrik A/S var på dette tidspunkt stadigvæk ejet af Stiholt, imens Staring Miljø A/S vare ejet af Stiholt 40%, Grundfos 40%, Landbrugsrådet 10% samt 10% fordelt på 2 medarbejdere.

2 uafhængige virksomheder

I 2007 blev STARING Maskinfabrik og Staring Miljø uafhængige. Staring Miljø var herefter altså udelukkende ejet 50/50 imellem Stiholt og Grundfos. Virksomheden blev flyttet til Aalborg og skiftede navn til INFARM.

Færre ejere, flere produkter

I 2010 købte Leif Stiholt, Michael Østergaard og Tommy Bredal STARING ud af IM Stiholt A/S.

Senere blev Leif Stiholt købt ud af virksomheden STARING A/S af de 2 resterende medejere Michael Østergaard og Tommy Bredal, der den dag i dag er eneejere.

Fra at være en virksomhed, der udelukkende producerede Blandere og Pladevibratorer, er virksomheden i dag markedsledende af Entreprenørpumper til byggeindustrien, markedsledende på blandere, fliseskærer, ventilatorer m.m. Derudover er affugtere og diamantværktøj en stor del af virksomhedens omsætning.

Virksomhed i vækst

STARING A/S har klaret sig godt igennem både Finans og Corona krisen, og udvider hvert år sit produktprogram, og øger ligeledes samtidigt sin indtjening. Derudover har virksomhede de sidste 2 år modtaget en pris som Succes Virksomhed.

Med 4 udekørende sælgere på det danske marked, en afdeling i Sverige, Indien og i Rødby og en medarbejderstab i Brønderslev, hvor korteste anciennitet er 7 år, udvikler virksomheden sig hurtigere og stærkere end den på noget tidspunkt har gjort før. Så på trods af den fremskredne alder, er der mere aktivitet i STARING end nogensinde, og ustandseligt nye projekter på bedding

STARING og verdensmålene

STARING vil gerne arbejde med målene for, at vi i fællesskab kan indfri dem. Derfor arbejder vi her på Staring på at tage ansvar for de mål vi, som virksomhed, har indflydelse på.

Sundhed og trivsel

På Staring forsøger vi at gøre noget ud af vores medarbejderes sundhed både psykisk ved at holde et godt arbejdsmiljø blandt kollegaer, og fysisk ved en række forskellige tiltag.

 • På Staring har vi en frugtordning, hvor der bliver leveret frisk frugt til virksomheden hver uge, så der altid er frisk frugt til rådighed.
 • Medarbejderne har igennem arbejdspladsen tilbud om massage, fysioterapi osv.
 • Vi gør, hvad vi kan for at forebygge arbejdsskader ved at have optimale ergonomiske hjælpemidler til bl.a. tunge løft.

 

STARING er med i DI Lærerpladsfællesskabet. Igennem dette er STARING med til at uddanne den næste generation af dygtige faglærte. Det er godt for både erhvervslivet, samfundet og den enkelte lærling.

På STARING uddanner vi med stolthed.

Anstændige jobs og økonomisk vækst

STARING er med i virksomhedscenteret for Brønderslev kommune. Hvilket betyder, at vi har plads til 3 personer, der har forskellige udfordringer, der påvirker deres arbejdsliv. Dette kan være både psykisk og fysisk. Ved at tage dem ind som medarbejdere, kan vi hjælpe dem i gang igen på en ordentlig måde, og i et tempo den enkelte kan følge med i.

Ud over det, hjælper vi også de omkringliggende kommuner og skoler, ved, også her, at tage imod personer med forskellige udfordringer. Heriblandt hjælper vi SemaiSkolen ved at tage imod deres elever og imødekomme deres individuelle behov.

 

Målet om mindre ulighed er en vigtig sag, når der ansættes medarbejdere hos STARING. Der bliver ikke skelnet mellem hverken race, køn, sexualitet, alder, handicap, religion eller andre mærkater. Vi går ikke op i om du er kvinde, transkønnet, sort, eller andet, men vi går op i færdigheder. Både personlige og faglige.

Vi vurderer ud fra, hvad den enkelte person har at tilbyde arbejdspladsen.

Hos STARING bliver klimaindsatsen vægtet højt, og derfor kigger vi hele tiden på, hvordan vi kan forbedre os. Vi får bl.a. vores leverandører til at sende på genbrugspaller, og arbejder også på at gøre vores egen emballage mere genbrugelig.