Her bagte man den kendte VRØVL-småkage, som bl.a. blev solgt via kaffehuset Hansa, som på min tid lå i Bredgade ved siden af Importøren og ikke så langt fra Laurits Nielsens blomsterforretning. Tidligere havde HANSA ligget i Nygade, fortæller Købmand Jørgen Johansen i sin erindringsbeskrivelse.
Småkagerne blev solgt i løs vægt. De var cirka 5-6 cm lange og 3 cm bredde. De var pyntet med glasur i forskellige farver, dog fortrinsvis lyserød og hvid, som jeg husker det. Konsistensen var lidt halvhård og ikke med knæklyd som en sprød småkage. De havde en svag smag af måske makron og måske kokus, men ikke i store stykker kokus, som vi kender det fra flødebollerne. Er der andre, som kan beskrive smagen og konsistensen lidt mere præcis og som måske tilmed har en opskrift?
Grethe og Ib fortæller, at deres gamle moster Agnes har boet i det viste hus, indtil moster Agnes døde i november 1995. Huset blev i sin tid, dvs. i 1940, købt af Jens Pedersen (farbror til Ib og Grethe), og senere overtog Agnes huset.”
Ole Bertelsen fortæller, at han renoverede huset og lavede en lejlighed i bageriet til sin datter og svigersøn, som da var ejere af huset.
Anne-Marie R. har fundet en sønderjysk opskrift på VRØVL
80-100 stk
En halv økologisk citron, 250 gram mel, 1/2 tsk. hjortetaksalt, 200 gram sukker, 150 gram smør, 1 æg og 1/2 dl. piskefløde. Pyntes med glasur lavet af 125 gram flormelis og 2-3 spsk. vand, og citronsaft røres sammen i en skål og hældes på kagerne i en tværstribe.
Steen Høtoft mener, at ejeren hed Gerda Christensen.Hun boede sammen med sin mor ovenpå tømrer Johan Larsen i Bredgade.
Hansa solgte kaffe, the, øl og vin samt kolonialvarer, akkurat som andre købmænd i byen.
Her endnu en opskrift: