”Et stort brød” – Kaj Sanvig,

 

Fodboldspiller, bilsælger hos Ford- Krog Jensen A/S, Brønderslev og biografejer i Taars

Kaj Sanvig var ”et stort brød”. Han spillede centerhalf eller ”stopper”, som det også kaldtes, og det var han i sandhedens interesse også, ham var der mange der ”slog” sig på, for han flyttede sig ikke for ingen ting. Det skal lige nævnes, at han tidligere i sin fodboldkarriere havde været professionel fodboldspiller i Canada.

BI – -Mesterrækkeholdet 1937

Citat: ”Jeg blev fortalt engang – jeg husker ikke om jeg selv oplevede det – at det var en, der prøvede at matche Kaj Sanvigs fysik. Det kom han vist til at fortryde, for Sanvig, sagde til ”Fus”: ”Ham klemmer vi lige lidt*”, og det gjorde de så, — om han bare blev klogere eller ikke var med i resten af kampen, det er væk i glemslens tåge”.

Citater fra: Uge-Avisen, Tårs, uge 37, 2019

  1. *Havde det været en Garrincha-type, tror jeg ikke de fik ham! Garrincha = Wren = gærdesmutte. Han var lynende hurtig, kalveknæet og hjulbenet. Det usædvanlige ved ham var, at han blev født som krøbling. Dette til trods blev han af FIFA kåret som verdens 2. bedste fodboldspiller i 1958.

Kaj Sanvig gik ikke som broderen i faderens fodspor. Kaj valgte at blive mekaniker. Da han var udlært, fik han lyst til at se sig om. Han ville opleve noget af den vide verden, så han forlod Danmark, tog til Canada, hvor han blev i otte år og arbejdede som mekaniker. I Canada skete det bemærkelsesværdige, at de opdagede hans talent som fodboldspiller. Det endte med at Kaj S. fik en ærefuld plads på det canadiske fodboldlandshold. Kaj var i mange år sælger hos automobilforhandler Krog Jensen i Brønderslev. Det job varetog han om dagen, mens han om aftenen passede sin biograf i Tårs.

Kaj Sund Sørensen* Sanvig:

Født den 1.03.1908 i Brønderslev, død den 4.09.1985 i Tårs.

*Sørensen blev slettet i 1915.

Lillebroren, Svend Vilhelm Sund Sanvig (blev født i 1909). Han spillede i

ungdomsårene fodbold i Brønderslev, BI.

Som senior spillede han for AB og AaB.

Han fik 4 landskampe i årene fra 1934 til 1936, hvoraf to var venskabslandskampe.

Knud Søndergaard skrev således i ”Barn af Vendsyssel”:

” Jeg spillede sammen med berømtheder som Kaj Sanvig, der som 43-årig (1951) vendte tilbage til Tårs fra Brønderslev, hvor han var Jyllands bedste stopper”.

Kan det her, være årsagen til at BI aldrig nåede helt til tops (4. div. var vel OK, men ikke godt nok?):

”Centerhalfens kone ringede i halvlegen og sagde at hun havde set på TV at hans bukser sad skævt og det gjorde ham ikke i bedre spillehumør. Vores målmand er allergisk overfor lugten af den bayerske trælugt som træstolperne afgiver. Han får buler, når han rammer målstolperne. Desuden var vejret lidt for godt, det var til tyskernes fordel, for vi spiller helst når det regner, så behøver man ikke at blive flov, når man falder. Vores holdkaptajn var i dårligt humør under hele kampen for han havde glemt at se glad ud ved afsyngningen af kampsangen, da der var nærbillede på TV´et og så ved han, at han får skældud, når han kommer hjem”.

Af Ove S. Johansen

Kommentarer:

Anders Lerwick Theisen: Farfars bror fra Taars – så mine første stumfilm i hans første “biograf” i krosalen på kroen og senere cowboyfilm i Taars Bio…

Anders Lerwick Theisen: min far købte alle sine biler hos Krog Jensen