En bryllupsfest for mere end 50 år siden

En vielse i Vrensted Kirke og

En Bryllupsfest i Vrensted Forsamlingshus

Hvordan en bryllupsfest for mere end 50 år siden kunne holdes med en ung pige fra Bådstedhede, datter af Emma og Aage Jensen, Søengene

Hendes navn er Else.

Efter at have gået i skole i Vrensted Byskole i 7 år havde hun forskellige pladser i huset i  bl. var hun  hos Agnes Bak i Vrensted by, hvor hun var i 2 år og tog der del i alt forefaldende arbejde, husholdning, forretning m.m.. Desuden fik hun senere plads i huset ved den tidligere  Vrensted købmand Inge og Poul Erik Christoffersen, der var flyttet til Aalborg og havde købt forretning på Annebergvej.

Efter de forskellige pladser i huset, tog hun et højskoleophold på Rønshoved Højskole i Sønderjylland i 1957 og senere tog hun endnu et højskoleophold på Gymnastikhøjskolen i Viborg i 1961. Efter de to skoleophold havde hun fået lyst til at tage en uddannelse og påbegyndte og blev  uddannet på Håndarbejdsskolen i Kerteminde, en uddannelse som varede i 2 år. Else fik efterfølgende ansættelse på Bjerre Herreds Ungdomsskole i 1963 og underviste der i en periode.

Hun havde mødt sin kommende mand Jørgen Nielsen og  de blev gift den 16.10.1965 i Vrensted Kirke med efterfølgende fest i Vrensted Forsamlingshus.

De slog sig ned i Nørre Halne på en lille nedlagt ejendom  og havde deres arbejdsliv i dette område.

Else underviste gennem mange år på håndarbejdskurser og er fortsat med det gennem hele sit arbejdsliv samtidig med at hun også er taget ud som kogekone.

Else, der nu er kommet op i årene og er blevet alene, er for kort tid siden flyttet til Saltum for at komme tættere sin datter, der er hendes eneste barn.

Hun fortæller at hun har fået to børnebørn som hun og  hendes mand  altid har fulgt tæt og med stor interesse. Om dem fortæller hun, at hun og ægtefællen altid har haft stor fornøjelse af børnebørnene, som hun nu følger med stor interesse, hvor de nu har fået gode uddannelser og godt arbejde.

Else er ud af en søskendeflok på 10 og fortæller at de er 8 tilbage, alle bosiddende her i Vendsyssel, og stadig har stor fornøjelse af hinanden.

Nedenfor en kavalkade af billeder fra et stort bryllup med mange indbudte.

Det var ikke sjældent at der dengang blev holdt sådanne bryllupsfester.

Tak til Else Mariager Jensen, for at du vil dele dine billeder med andre, således at man kan få en fornemmelse af, hvordan et bryllup kunne foregå for mere end 50 år siden.

Oktober 2019 – Jens Otto Madsen

 

Else og Jørgen


Et glad forældrepar Emma og Aage Jensen og et glad brudepar ved højbordet

En masse gæster familie, venner, søskende

 

 

Der spises suppe som var meget almindeligt
Her storebror Helge

Her f.v. Agnes Bak og datteren Karen hvor Else havde haft plads i huset

Her f.v. bror Helge og nogle flere af Elses søskende, ses Poul, Thit og Ninna
Gæsterne hyggede sig kan man se

Et stort serveringspersonale skulle der til med kogekone Fru Frandsen i den hvide kittel og værtsparret i Forsamlingshuset bagerst f.v Ejnar, .Gerhard, ?, Thora Inger Åris, Johanne Andersen, Vilhelm Andersen, ? f.f.v. Ida, fru Frandsen, Irene, ?, Anna og , Harald Frederiksennr. gamle Bådstedhede boere.

 

 

 

Else’ s hjem på Søengene der lå helt ude på Bådstedhede ved Kommunegrænsen til Thise sogn

Herunder lidt nostalgi:

Her et billede fra Vrensted Byskole Else siddende ved sin skolepult 11 år gammel
Konfirmationsbillede af Else
Her billede fra Emma og Aage Jensens sølvbryllup med alle deres 10 børn, bagerst fra venstre Jens, Helges kone,  Helge,  mor, Else, far, svigersøn, Birthe, Kathrine, f.v. Henning, Ninna, Thith, Rise, Poul
En flot pige der skal giftes i Vrensted Kirke
En flot pige der skal konfirmeres i Vrensted Kirke

forrest f.v. Poul, Ninna, Rise, Thit, Helge, i midten, Henning, Jens, Kathrine (Kinne), bagerst f.v. Birthe (Søster) , Else

Hele Else’s store famile samlet i Vrensted Forsamlingshus
Ved Else’s mor Emma Jensen, 90 års fødselsdag i Vrensted Forsamlingshus

oktober 2019 – jens otto madsen