Vrensted, også en by med musik

Selv om der i Vrensted aldrig har været mulighed for privat musikundervisning eller der har været nogen form for musikskole, har der alligevel været unge mennesker som har haft lyst til at spille på et instrument. Det resulterede nogen gange i, at de lærte sig selv at spille efter gehør eller nogle havde nogen i familien der kunne spille på et instrument, harmonika eller violin måske, som de kunne lære af.

Men  i slut 1940 erne har  der dog  i Vrensted været flere som havde håndelag og gehør for at spille musik. I min barndom var det traktor Charles, fra Nyhavn på harmonika sammen med Gunnar Gade på banjo som spillede op til årets juletræsfest i forsamlingshuset, senere sammen med sønnen Leo på trommer.

trommeslager er Leo Jensen

Så i 1950 erne kom Ivan Krag som sammen med Carlo Westergaard og nogle flere dannede orkestret Arizona Boys, som spillede i egnens forsamlingshuse, men det var før jeg selv begyndte at gå til bal.

fv. Ivan Kragh, nu Canada, Bette Bent fra Brønderslev pg på harmonika Karlo Vestergaard

Senere kom der så i midt 1960 erne et orkester med Keld Andersen, Kristian Andersen (Kesse) og Jens Tilsig samt Per Vandkrog. De spillede også mange steder i omegnen. Senere blev det orkester til Keld Martins orkester omkring 1968.

Da det ophørte, var kun tilbage Gunnar Gade  som stadig var aktiv sammen med Helga Pallesen på harmonika,  især underholdt man i  pensionistforeninger og på plejehjem.

Senest har Vrensted så fostret et By Orkester  eller også kaldet for Vrensted  Musikforsyning med sangerinde. Det stiller ofter op ved forenings arrangementer  i Vrensted og omegn.

Herunder billede af Keld Martins orkester 1968,

Gunnar Gade og Helga Pallesen 1992 og

Vrensted By Orkester 2016.

Skulle nogen ligge inde med foto af de andre orkestre kunne det være sjovt at få dem frem i lyset.

Vrensted By Orkester består normalt af Peter, Leo og Jørgen samt Annemarie, Hanne og Elin alle kendte i Vrensted og omegn

ca. 1965
Keld Martins orkester 1968 f.v. 1  Find Larsen, Manna, 2 ??, 3 Arne Nielsen, Løkken, 4 Keld Martin Andersen
Helga Pallesen og Gunnar Gade 1992

Vrensted By Orkester 2016 også kaldet Vrensted Musikforsyning, f.v. Elin schierup, Leo Jensen, AnneMarie Schierup, Jørgen Schierup og Hyldgaard

 

Jørgen og Elin Schierup spiller i 2 orkestre og og Anne Marie Schierup i 3 orkestre