80-årig smidt ud af rutebil, 1. afsnit

Kilde: Artikel VT 1987 skrevet af Preben Friis

80-årig smidt ud af rutebil

Harry Jørgensen

Efter 200 m kørsel smed en chauffør på NT-ruten Brønderslev-Løkken torsdag aften en 80 årig passager ud af rutebilen og lod den gamle mand stå på gaden med sin fuldt gyldige billet.

Den usædvanlige hændelse skete 200 meter fra rutebilstationen i Brønderslev, hvor den ældre mand, pensionist Harry Jørgensen, Vrensted, kort forinden var stået på bussen og havde betalt billet. Chaufføren kaldte inden bussens start den aldrende mand udenfor og fortalte, at han ikke kunne komme med rutebilen fremover, men at han denne gang skulle få lov at køre med hjem til Vrensted. Chaufføren nævnte, at der var kommet en klage over manden, som jævnligt kører med bussen.

Efter denne hændelse startede chaufføren bussen, men efter kun 200 meters kørsel skiftede chaufføren mening, for han standsede køretøjet og sagde kort til Harry Jørgensen: Så må du ud.

Vrensted pensionisten forlod med sin stok og to tasker bussen uden at indlede nogen diskussion med chaufføren, som fortsatte mod Vrensted og Løkken med sine forholdsvis få passagerer.

Harry Jørgensen, der godt nok var noget langskægget, var ikke beruset og mener selv, at hans opførsel ikke kunne genere andre. Jeg havde som sædvanlig mine to tasker med foruden min stok. På min jakke havde jeg en række medaljer, som jeg har fået rundt omkring på landsdelens markeder landet over i sommerens løb. Men det kan være, at chaufføren ikke kan lide medaljer, slutter Harry Jørgensen, der ud over at være redaktør af Vagabond Avisen også er kendt som Vagabondernes Bedstefar.

 

Harry Jørgensen døde i 1995, 88. år gammel

Forfatter: Jens Otto Madsen

Født og opvokset i Vrensted