Svend Axelsens boghandel

Svend Axelsens boghandel
Algade ved bommene th.
Længere til venstre Guldsmed Hansen

1.5.1897 etableres af frk. Karen Jungersen som B-boghandler.

1.1.1927 overtages af Otto Westergaard Olesen (1902-61) og ændrer navn til Otto W. Olesens Boghandel.

1.9.1935 videreføres af boghandler Svend Axelsen (f. 1905).

1.5.1972 bogladen fejrer 75-års jubilæum.

lukker en eller anden gang mellem 1982 og 1992.

Ulla Rynkeby:

Axelsens boghandel var en “rigtig” boghandel, hvor man fik den helt korrekte betjening og vejledning af boghandler Svend Axelsen ….den mest kulturelle herre, jeg nogensinde har kendt ….i mine øjne vidste han alt og kunne alt også more sig i festligt lag. Et helt igennem elskeligt menneske og en dejlig familiefar.

Else Hartmann:

Svend Axelsen og frue boede i Knudsgade 115, 2. Sal TV. Vores mor Ragnhild Sørensen flyttede ind på 2. sal th. med os 5 børn i 1969. Husker at Axelsen hver dag cyklede af sted til butikken på sin fine ladcykel. Hver dag til frokost kom han cyklende hjem til frokost hos fru Axelsen, hun var hjemmegående i deres smukke hjem. Dejlige mennesker, som jeg tror, at vi så en smule op til

Jens Otto Madsen:

Jeg husker butikken med en lang grå disk i et meget smalt lokale med reoler bag disken fra gulv til loft. I hjørnet længst mod sydvest var der en trappe op til et kontor/baglokale. Når der skulle hentes bøger på de øverste hylder, havde man en stor stige, Axelsen og personalet skulle op på. Som jeg husker Axelsen, var han en høj mand med stærke brille. Mener han kom cyklende på en budcykel og i grå/gul kittel og iført galocher til og fra arbejde.