S. Møller – traktorforhandler og autoværksted

Der skal smøres, før der kan køres

Autoværksted og traktorforhandler S. Møller

——————————————————

I 1926 overtog automobilhandler S. Møller et mindre og ubetydeligt autoværksted i Brønderslev.

Virksomheden havde ved Møllers overtagelse ligget stille i nogen tid, men det varede ikke længe, før der kom gang i Forretningen. Således var der ved starten kun plads til 2 biler i værkstedet, i dag er der plads til 20, og virksomheden beskæftiger nu en halv snes mand. Udvidelserne er kommet lidt efter lidt, den første blev foretaget i 1931, men allerede i 1935 måtte en ny og stor udvidelse til for at give plads til de mange biler, der blev sendt til reparation.

Foruden det store reparationsværksted driver S. Møller også handel med biler, og han har bl. a. forhandling af 2 amerikanske, 2 engelske og 1 tjekkoslovakisk Bilmærke (Rute-og Lastbiler samt-Personvogne).

Kilde: Hakon Mielche. Brønderslev – Industricenter i Vendsyssel.

Udgivet i forbindelse med byens 25-års jubilæum i 1946.

Herunder kommentarer

Frede Poulsen: Efterfølgende fik de også traktorforhandling af Ferguson og MassyFerguson. Det var et af de førende salgs steder i området, har faktisk en der er solgt fra S Møller årgang 1964

Tom Teglhus Simonsen: Automobilforhandler S Møller boede i bygningen ved siden af værkstedet i stueetagen var der reservedelslager, og udstillingslokale, han forhandlede bl.a Fiat og Simca foruden som nævnt Ferguson traktorer.

Lindy Thomsen: S. Møller havde også værksted og udstilling i “det gamle eksportslagteri” på hjørnet af Gravensgade og Dannebrogsgade ( i dag Tandlæger i nyere bygning)

Af Ove S. Johansen