Otto Møller – kunstmaler

Otto Møller, f.1928, d.2002

Otto Møller arbejdede i mange år som telefonmontør hos Jydsk Telefon. Hvornår Otto Møller fik interessen for at male vides ikke, men i en moden alder kom han rigtig frem i Lokalområdet, med sine fine malerier med mange forskellige motiver. Han deltog i årenes løb i mange lokale kunstudstillinger rundt omkring i Vendsyssel. Et af de årlige højdepunkter var påsken, hvor han gennem en lang årrække udstillede sine malerier i den store udstillingsbygning i Østergade, tilhørende autoforhandler Uffe Simonsen. Udstillingen var gennem mange år et tilløbsstykke, idet denne udstilling var den ene af to store udstillinger i Brønderslev. Den anden var Påskeudstillingen på Gymnasiet. Mange af de besøgende tog først den ene for herefter at køre til den anden.

Mange af Otto Møllers malerier hænger rundt omkring i hjemmene i Brønderslev, men også rundt omkring i landet var Otto Møller anerkendt.

En af de specielle opgaver Otto Møller blev stillet overfor, var at dekorere det 15 meter høje Vandtårn beliggende højt i den nordlige ende af Brønderslev. Tårnet var det første af sin art, der var blevet opført i 1955. Opgaven med at dekorere tårnet blev udført med et flot resultat og som stadig er en pryd for øjet, når man kører forbi på den gamle hovedlandevej. I dag anvendes tårnet alene som udsigtstårn.

Her er nogle af de mange forskellige malerier som Otto Møller malede.

Et yndet sted i Brønderslev,  Hedelund og Rhodondendronparken set fra vest.
Rubjerg fyr tæt på Lønstrup
Børglum Kloster mølle

 

Mårup Kirke ved Lønstrup   

Ovenfor tre motiver som han ofte malede   

Her en tusch tegning af ”Liggende kvinde” i Brønderslev
Nordjysk Landskab
Motiv fra Brønderslev