Laurits Nielsen – Blomsterforretning

LAURITS NIELSEN….sig det med blomster.

Vi må sætte lidt kulør, på den triste tid, vi står midt i.

Mon ikke Laurits Nielsens rendyrkede blomsterforretning var den eneste af sin slags i Brønderslev?

Forretningen lå strategisk rigtigt i forhold til de store og de små kunder. Den lå eller ligger skråt overfor hotel Phønix, og i sin tid havde man hotel Brønderslev i baggården og den tilmed i flotte Bredgade, som snart vil være stadset op med juleguirlander og ekstra lys.

Min søster var i lære hos Laurits Nielsen og blev i flere omgange sendt på blomsterbinderskole i Ollerup på Fyn.

Hun lærte “at sige det med blomster”, den smukkeste gave man kan give til en værtinde, ven eller sine slægtninge.

Min kone har næsten altid blomster med, til dem vi besøger.


Det er vist en god gammel skik, som hun viderefører. Der er intet så smukt og sigende som en godt designet buket blomster, og den sender et signal længe efter til andre om, at der her har været en gæst for nylig.

Laurits Nielsen havde også eget gartneri, i gamle dage, omtrent der, hvor jernbanestationen ligger i dag. FLOWER POWER!

Dødsfald

Wanda Nielsen, Bredgade 12, Brønderslev, er død efter kun få dages sygdom, 75 år gammel.

Wanda Nielsen var født i Norge, men kom til Brønderslev i 1906, da hendes forældre flyttede hertil. Hendes far var i mange år beskæftiget på Pedershaab Maskinfabrik A/S.

Hun var gift med gartner Laurits Nielsen, der døde for 20 år siden, og sammen drev ægteparret, en kendt gartnerforretning, hvor salget især bestod af blomster. De første år var forretningen beliggende i Nygade, men senere flyttedes den til bazarbygningen i Bredgade.

Efter ægtefællens død drev Wanda Nielsen forretningen videre med stor succes, og det er kun få år siden, hun nedlagde den kendte blomsterforretning, hvor hun kom i forbindelse med mange mennesker og skabte sig en stor venneskare.

Wanda Nielsen overleves af to døtre. En datter Lis, der har ansættelse på Brønderslev Kommunebibliotek, er gift med Kaptajn i flyvevåbnet Svend Lønbro Jensen, Brønderslev, og en datter Ida, der er uddannet sygeplejerske, er gift med Erik Simpson, Hatfield, England.

Niels Laurits Nielsen født den 01.07.1896 i Brønderslev, død i 29.06.1956.

Vestergade 24a, Brønderslev.

Af Ove S. Johansen