“la’ være med at skabe dig, vi skal jo være her alle sammen!”

Ja, sådan sagde Peder Johannes Nielsen for næsten 70 år siden!

Fra avisartikel:

Det begynder at tynde ud i monarkierne rundt i vores provinsbyer. Tidligere havde hver købstad sin folkekære borger, som ved folkets kærlighed fik kongenavnet. Nu er der kun få tilbage, blandt dem Kong Peder i Brønderslev. Navnet dækker over Pedershaab Maskinfabrik’s vidtfavnende direktør Peder J. Nielsen, som i morgen fylder 60 år. Denne ægte ætling af den vendsysselske jævnhed skabte sammen med sin far og sine brødre en verdensomspændende fabriksvirksomhed, hvis produkter kan findes i 58 forskellige lande jordkloden over, deriblandt USA, hvor en af brødrene repræsenterer firmaet.

En af hemmelighederne bag firmaets fremgang er vist den enkle, at de altid har brugt lidt mindre, end de tjente og altid har haft et godt øje til, hvad der betaler sig. 

En af de ting, der betaler sig bedst, skal nok efter fødselarens mening gå ud på at lade være med at skabe sig. Vi er her jo for at hjælpe hinanden, noget, der på Peder J. Nielsens virksomhed giver sig det smukkeste udslag i den daglige omgangstone, der er præget af menneskelighed og hjælpsomhed. Ingen banker forgæves på kong Peders dør. Han er som en far for sine folk, og ethvert nyt godt bekendtskab indledes med forslag til gæsten om snarest at få drukket dus. Så går samtalen ligesom bedre, og kong Peder regner ikke en mand for værd at snakke med, hvis han ikke kan sige du til ham. Der vil blive fest i Brønderslev, hvis fødselaren da ikke tilfældigt skulle befinde sig i Mexico eller et andet sted på jordkloden for at sælge sine maskiner.

Kilde: Jydepotten

den 19. december 1954

Peder Johannes Nielsen, er født den 20.12.1894 i Brønderslev. Han var ingeniør og adm. direktør og søn af Peder Nielsen, grundlæggeren af A/S Peder Nielsen Beslagfabrik og Pedershaab Maskinfabrik A/S .

Udarbejdet af Ove S. Johansen