Juletræet pyntes og juleaften

En julefortælling af Nikita Thellefsen

Her er lidt om min jul, som barn:
Nu er jeg jo ikke så “gammel” igen, men jeg elskede julen som barn.
Min mor pyntede op i alle kroge, sprækker, vinduer, m.m. Der var alskens stjerner, julekugler, nisser, og alle mulige andre spændende ting. Og så var der juletræet, som var min mors absolutte yndlingsting, foruden julemaden. – Hun lod nødigt os børn hjælpe til, og når hun gjorde, byttede hun rundt på de ting man havde hængt på træet, troende, at man ikke så det. Det er et sjovt minde at have om hende den dag i dag.
Mit barndomshjem duftede altid af Guldkorns-småkager, appelsiner, konfekt eller gran. Der var tændt op i brændeovnen, og julefilmene kørte hastigt på fjernsynet.
Juleaften startede som regel med, at min far og jeg, samt mine brødre, skulle se Disney’s Juleshow, imens min mor tog en time på øjet. – Derefter kom maden. Flæskesteg med brunede kartofler, brun sovs og så meget andet! Opvasken tog jo en EVIGHED syntes man jo, og mon ikke nogen af os stadig føler det sådan!
Og så var der jo desserten, som bestod af Citronfromage, og risalamande, hvori mandlen var blevet proppet i til den yngste.
– Derefter, læste min far altid juleevangeliet, og så skulle der synges julesange, og danses om juletræet.
Så skulle den yngste kravle rundt og hente gaver, som vi åbnede en efter en. Mange dejlige gaver fik jeg som barn, men jeg husker bestemt at mine brødre havde spinket og sparet for at give mig Zoo Tycoon (et computerspil, hvori man ejer en Zoologisk have). Tanken bag gaven gør mig stadig blød om hjertet.
Min mor bar fadet med julegodter ind derefter, og vi hyggede resten af aftenen. Det var en rolig og rar tid, som jeg savner rigtig meget. Jeg håber at jeg kan give mine egne børn så megen glæde som jeg følte, en dag.