Ivan Hansen – smeden der blev TV fotograf hos TV2 Nord, 25 år i jobbet 01.09.2022

Om Ivan Johan Hansen, TV-fotograf
  • Født og opvokset i Vrensted
  • Bor med sin kone Helle i Serritslev
  • Har børnene Camilla og Rune og barnebarnet Lærke
  • Begyndte på TV2 Nord 1. september 1997
  • Har tidligere arbejdet som konstruktionssmed, svejser og skibsbygger
  • Blev licenseret radioamatør i 1970’erne – en hobby, som Ivan planlægger at genoptage, når han en dag forlader arbejdsmarkedet
  • Ivan er udpræget A-menneske og vågner altid før vækkeuret ringer
Hundredvis af nordjyder er gennem årene blevet filmet af Ivan Johan Hansen til nyhedsindslag og programmer.
Hundredvis af nordjyder er gennem årene blevet filmet af Ivan Johan Hansen til nyhedsindslag og programmer. Foto: Mogens Jørgensen

Det vælter ud med rosende ord, når man spørger Ivan Johan Hansens kolleger om, hvordan de har oplevet at arbejde sammen med den 64-årige fotograf, der 1. september kan fejre 25 års jubilæum på TV2 Nord.

- Ivan er sjov og hyggelig at arbejde sammen med. Der er mange gode grin, siger Mogens Jørgensen.
– Ivan er sjov og hyggelig at arbejde sammen med. Der er mange gode grin, siger Mogens Jørgensen. Foto: Mogens Jørgensen
– Ivan er vellidt af alle. Han vækker tillid, og han er ordentlig over for folk, siger journalist Mogens Jørgensen, der i ti år var fast makker med Ivan i programmet ”Mogens Kom Forbi”.
Topprofessionel og hjælpsom

Ivan Johan Hansen begyndte som fotograf og redigeringstekniker på TV2 Nord 1. september 1997 på den daværende egnsredaktion i Hjørring.

Det var lidt af et karriereskift for vendelboen, der er udlært smed på værftet i Frederikshavn, og som indtil da havde dyrket interessen for elektronik og kommunikation på hobbyplan.

Han faldt hurtigt til i Hjørring, hvor han i flere år arbejdede tæt sammen med journalist og daværende egnsredaktør, Henriette Maj Pedersen.

– Når man arbejder sammen med Ivan, så ved man, at det, man laver, bliver godt. Han er topprofessionel, han er menneskekender og han er utroligt hjælpsom. Jeg har lært meget om TV af ham, siger Henriette Maj Pedersen.

Ivan Hansen har været fotograf på mange OB-produktioner. En OB-produktion er en produktion fra et liveevent, hvor der klippes mellem flere kameraer.
Intet bliver overladt til tilfældighederne

Da egnsredaktionen i Hjørring lukkede efter ti år, rykkede Ivan Johan Hansen med til TV2 Nords hovedsæde i Aabybro, hvor han i 15 år har haft sin daglige gang.

Ofte møder han ind en time før hans vagt starter for at gøre kameraudstyr og bil klar.

– Han er meget omhyggelig, og intet bliver overladt til tilfældighederne. Han tester altid udstyret, inden man kører ud. Det er betryggende at vide som journalist, siger Mogens Jørgensen.

Ivan Johan Hansen hygger sig med at gøre bilen klar til optagelser og teste, at kamera og mikrofoner virker. - For mig er det en god start på dagens opgaver, siger han.
Ivan Johan Hansen hygger sig med at gøre bilen klar til optagelser og teste, at kamera og mikrofoner virker. – For mig er det en god start på dagens opgaver, siger han. Foto: Mogens Jørgensen
Ivan Johan Hansen har blandt andet været med til at opbygge bilerne, som TV2 Nords videojournalister kører i
Det er også ofte Ivan Johan Hansen, der står for oplæringen af nye kolleger, når det gælder kameraudstyr og redigering.

Har man spørgsmål, eller har man brug for hjælp, er han altid klar.

– For ikke så længe siden stod jeg på en optagelse i Brønderslev og opdagede, at jeg havde glemt noget vigtigt kameraudstyr. Jeg ringede til Ivan for at spørge ham til råds, og han endte med at komme til Brønderslev på sin fridag for at hjælpe mig, siger Henriette Maj Pedersen.

To opgaver vækker særlige minder

Der er næsten ikke den opgave, Ivan Johan Hansen ikke har været med til at løse som fotograf på TV2 Nord.

I sine 25 år på TV-stationen har han været bag kameraet på utallige indslag i TV2 Nords nyhedsudsendelser og på store produktioner som Nibe Festival, Aalborg Karneval og Tall Ships Races.

Gennem årene har seerne også stiftet bekendtskab med ham på skærmen i programmer som “Mogens Kom Forbi”, hvor han var fast fotograf i 10 år.

Godt humør under optagelserne til “Mogens Kom Forbi”
Da Mogens og Ivan kom forbi Vrensted og lavede udsendelsen “Ved landsbyens gadekær” juni 2018
Mogens Jørgensen og Ivan Johan Hansen med en af de ikoniske citronmåner, som ofte blev uddelt, når Mogens kom forbi
Formen fejler intet, og Ivan Hansen får snildt løftet det tunge kamera op af trapperne her
Ivan Hansen og Mogens Jørgensen har blandt andet lavet programmerne Mogens Kom Forbi, Mogens på mission og Ved Landsbyens Gadekær sammen.

Spørger man Ivan selv, er der især to programmer, han har lyst til at fremhæve – dengang han filmede Progeria-træf i Rebild i 2014 for TV2, og dengang han sammen med Mogens Jørgensen drog på mission for at samle ind til en altan til børnekræftafdeling 303B på Aalborg Universitetshospital Nord.

Ivan Hansen sammen med Jesper Sørensen, der lider af progeria

Programmet om altanprojektet blev nomineret til Kampagneprisen ved prisuddelingen Et Spadestik Dybere.

– Ivan var helt fantastisk i forbindelse med altanbyggeriet. Han kom tæt på folk på afdelingen, og de havde tillid til ham, siger Mogens Jørgensen.

Ivan Hansen og Mogens Jørgensen foran altanen som skulle sørge form at børn og forældre på børnekræftafdelingen kunne komme ud og få frisk luft
Designede regnfrakke til kamera

Udover at være en dygtig fotograf og redigeringstekniker, har Ivan Johan Hansen gennem årene også været med til at opbygge og indrette sendevogne og implementere nye kameraer.

Er der noget, der ikke fungerer, eller mangler han noget bestemt tilbehør, er han ikke bleg for selv at opfinde det.

– Ivan er en Georg Gearløs-type. For nylig manglede vi regnfrakker til kameraerne, så dem udtænkte Ivan, og så syede hans kone en prototype på dem, siger produktionschef Thomas Kollerup.

Regnfrakken til kameraet, som Ivan Hansen fik ideen til
Ikke to dage er ens

Egentlig havde Ivan Johan Hansen en holdning om, at han max ville være på en arbejdsplads i 10 år. Alligevel er det nu blevet til 25 år på TV2 Nord.

Det skyldes blandt andet den alsidige hverdag.

– Der er ikke to dage, der er ens, når man kører som nyhedsfotograf. Jeg elsker at møde nye mennesker og formidle deres historier med stor respekt, siger Ivan Johan Hansen.

Han mener selv, at hans humor og viljen til at bringe sig selv i spil er hans stærkeste våben. Og så kan han godt lide, når man skal tænke kreativt for at få de helt rette optagelser i hus.

– En god udfordring er, når en historie ikke er en billedbasker. Så er det spændende at finde frem til, hvordan man så kan løse det, siger Ivan Johan Hansen.

Og løse det, det gør han. For som produktionschef Thomas Kollerup siger:

– Ivan finder altid en løsning.

Ved Landsbyens Gadekær i Vrensted med Mogens Kom Forbi i 2018