Ingrid Andresen, tidligere lærer, Et energibundt og ildsjæl

Der er vist ikke nogen i Vrensted, der ikke kender Ingrid Andresen, Stationsvej i Vrensted

Ingrid Andresen sammen med Hjørring Kommunes borgmester i Lokalhistorisk ArkivArtikel i Løkken Folkeblad

Hvis ikke de kender hende fra Vrensted Skole skole, så kender de hende fra en af byens foreninger eller fra politik.

Hun er aktiv alle steder, simpelt hen. – Da  hun og ægtefællen Jens var til jobsamtale på Vrensted Skole i 1974, så blev  de spurgt, om de ville tage del i byens pulserende liv, fortæller Ingrid Andresen.

Parret, der overhovedet ikke kendte noget til Vrensted men dengang boede i Sønderjylland, svarede ja til det spørgsmål, og det kom til at holde stik. Til overmål.

I dag er Ingrid Andresen pensioneret fra sit arbejde som lærer på Vrensted Skole, men når det gælder fritidslivet, er der ikke meget pensionist over det.

Listen over aktiviteter, hun er involveret i, er særdeles lang. Hun har været med til at lave lokalbladet  Vræn’niken, hun er formand for den lokale afdeling af Ældre Sagen, i hvis regi hun også har undervist  i gymnastik og er med til at planlægge Ældrecafé, hun råbte tidligere op til banko i forsamlingshuset, hun er medstifter og formand i Lokalhistorisk Arkiv, har skrevet afsnittet om Vrensted til en bog om landsbyer  senest er  hun involveret i den årlige Kunstudstillingen i Vrensted og  meget meget mere.

Men det hele begyndte med lærergerningen på skolen, for det førte meget af det andet med sig. Inspirationen til at blive lærer kom tidligt. – Hun var i huset hos en lægefamilie, hvor de tre jævnaldrende døtre skubbede lidt på for, at hun også skulle have en uddannelse. Deraf blev hun inspireret.

På lærerseminariet i Ranum havde Ingrid Andresen en spændende tid. Det blev Ranum, fordi det var et statsseminarium, hvor man ikke selv skulle betale. – Det gav hende mange nye impulser.

Som lærer gennem alle de år har Ingrid Andresen kunnet se en udvikling.  Hun fortæller:  Først stod eleverne pænt på række udenfor, og så kom læreren og hentede dem, så stod de på række udenfor klassen, og så stod de op bag deres stol. I dag kan de sidde ned, som de vil. Det er en positiv udvikling. Det har skabt et meget bedre forhold mellem elev og lærer. Det skaber tillid, og lærerne er blevet meget bedre til at tackle alle de andre ting, børnene har brug for, mener Ingrid Andresen, der altid har undervist mest i de store klasser.

Hun fortæller videre:  Jeg kan godt sætte mig i respekt og skælde ud, hvis det er nødvendigt. Men eleverne vidste godt, at det kun er her og nu – bagefter kunne vi godt snakke sammen.

Politisk kamp I nogle år var Ingrid Andresen også i byrådet i den gamle Løkken-Vrå Kommune, hvor hun sad for Lokallisten. Også her var det noget lokalt, der fik interessen til at springe: Man ville nedlægge plejehjemmet i Vrensted, og det var Ingrid Andresen imod. Så den kamp gik hun ind i. Lige netop dén kunne hun ikke vinde; til gengæld kom der mange andre spændende politiske udfordringer gennem årene.

Selv om Ingrid Andresen i 2018 er 82 år gammel, er hun stadig meget aktiv i Vrensteds foreningsliv, og hun hjælper stadig, hvis der er noget.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *