Historier fra Brønderslev – 5 bøger

Historier fra Brønderslev et bogprojekt udgivet i anledning af Brønderslevs 100års Købstadsjubilæum i 2021

Der er skrevet og fortalt meget om byen Brønderslev, men ingen by uden borgere, iværksættere, handlende og os kunder. Det er den lille mand, der har gjort fabrikken eller forretningen stor, derfor har vi bestræbt os på at blande historierne så godt vi formåede ud af det der var tilgængeligt.

Der ligger garanteret mange gode anekdoter og venter på at blive fortalt og der vokser nok nogle nye op, når du har læst bøgerne. Dem må vi tage ved næste udgivelse, hvis vi når det, for vi er alle oppe i årene.

Historierne er fra efter “vuggen” kommet ”løbende” i løbet af hundrede års periode. Bøgerne er et godt supplement til alle de andre bøger som findes om Brønderslev og til de to andre gode bøger som lige er udgivet i forbindelse med købstadsjubilæet.

Vores bøger er fyldt med anekdoter og historier, som i nogle tilfælde før har været bragt på Facebook, hvor de hyppigt er blevet kommenteret, twistet og derefter tørret. Indlæggene stammer fra forskellige skribenter som har ydet deres historier til bogen. Vi har ikke uden besvær måtte plukke de bedste fra, ellers ville bogen fylde hele bogreolen.

Vi fik idéen til bøgerne, efter at have læst nogle interessante historier på “Brønderslev Fortiden i billeder og tekst” – straks efter vi havde læst disse historier, fik vi lyst til – at lave en “fed bog” med nogle af disse anekdoter – og hvorfor ville vi bruge vort otium på det? På Facebook, kan man kun med møje og besvær finde en gammel historie igen, efter lang tids søgen. Har man ikke titlen er historien pist væk, om føje år er historien måske forsvundet – hvem ved. Hvis disse historier går tabt, ville det være synd, for de er og har været en del af det Brønderslev vi kender i dag og som bør fortælles igen og igen, ikke kun til vores børnebørn, men også for din egen skyld.

Vi har bestræbt os på at holde en lav pris på “bogpakken”, fordi alle skal have en mulighed for at købe bøgerne, men også for at spare læserne for at skulle kopiere fra nettet og Facebook og for at komme væk fra de elektroniske devices.

Det er vort håb, at bøgerne må blive til stor glæde og hjælp, når du i familiens skød eller i vennekredsen drøfter om det var Willy K. Madsen og Tage Buus der en overgang var borgmester og om den og den havde forretning i Algade eller Bredgade eller måske Østergade. Hvem var det den almindelige borger mødte, når hun og han handlede dagligvarer I Brønderslev?

En pæn skare af dedikerede personer har flittigt bidraget med stof og kommentarer til bogen, hvilket vi er dybt taknemmelig for – ingen nævnt, ingen glemt. Vil du vide, hvem der har skrevet de enkelte historier må du læse bøgerne.

Brønderslev Historierne et blevet til igennem en lang periode (måske over 100 år), men vores projekt tog 3 måneder.

Tonny Bistrup, Ove S. Johansen, Inger Aarup og Jens Otto Madsen har indsamlet og skrevet historierne til de 5 udgivne bøger som kan lånes på Brønderslev Bibliotek og landets øvrige biblioteker.

dec. 2021

PS …..Nu kan du også læse alle historier ved at klikke på nedenstående link:

Vvv-Historier fra Brønderslev