Historien om Ford forhandler Simon Krog Jensen, Brønderslev og virksomheden Krog Jensen A/S

Krog Jensen A/S, Ford forhandler Brønderslev, Nørresundby og Aalborg.
Bilforhandler Simon Krog Jensen blev født i Sundby 3. juni 1910 som søn af kreaturhandler Jens J. Jensen og Karoline P. Jensen.
Han begyndte sin karriere inden for bilbranchen hos autoforhandler E. Graversen i Dronninglund. Efter at Krog Jensen blev uddannet automekaniker, stod det klart, at han havde handelstalent. I 1935 blev han forretningsfører i Graversens afdeling i Brønderslev.
Bilforretningen voksede støt, og i 1942 overtog Simon Krog Jensen Graversens afdeling, der havde til huse i Bredgade 40.
Mekanikerlærlinge
Der var plads til én bil i udstillingen, som familien Krog Jensen havde en lejlighed ved siden af. 2. verdenskrig var vanskelige år for bilbranchen, men alligevel gik det fremad for den dygtige og flittige bilhandler. Efter krigen voksede firmaet til at blive et af de største i provinsen.
Simon Krog Jensen udvidede Ford-forhandlingen med afdelinger i Nørresundby og Aalborg. Han var medlem af bestyrelsen i Brønderslev Bank, Brønderslev Handelsstandsforening og Brønderslev Turistforening. I en årrække var han også præsident for Rotaryklubben i Brønderslev. Da han døde 1. juli 1965, var han medlem af hovedbestyrelsen for Danmarks Automobilforhandlerforening og Danmarks Benzinhandlerforening.

Virksomheden blev videreført med hustruen Grethe Krog Jensen som direktør og sønnen Søren Krog Jensen som forretningsfører. Bilfirmaet lå fortsat på Bredgade, men flyttede senere til Østergade med facade mod landevejen og voksede til Vendsyssels største bilforretning.
Simon Krog Jensen og Grethe (Ellen Margrethe) boede i Christiansgade i Brønderslev. Grethe Krog Jensen var datter af skræddermester Thomassen i Hjørring. Hun var uddannet lægesekretær. Da manden døde, skiftede hun radikalt spor og gik ind i firmaets drift og vedblev med det i 30 år. Ellen Margrethe Krog Jensen overlevede manden i 42 år og døde i 2007.
Søren Krog tv. og ny forretningsfører tv. Jan Thomsen th.
  • Så er der solgt endnu en ny bil
Nordjyske januar 2003:
Fordforhandler Brdr. Hosbond, Hjørring overtog Krog Jensen A/S den 1. december 2000 og 2 år senere købte de den 1900 kvadratmeter store udstillingshal. Søren Krog Jensen beholdt dengang hallen, der siden havde stået tom. – Efter to års forhandlinger nåede man frem til en pris, parterne kunne acceptere, og pr. 1. januar 2003 overtog Brdr. Hosbond så også hallen, Der er plads til omkring 100 biler i den store udstillingshal.
Her i 2020 er BrdrHosbond nu landsdelens største Ford forhandler. og virksomheden drives fra koncernens fire afdelinger i Brønderslev, Aalborg, Hjørring og Frederikshavn.

 

Krog Jensen A//S store bilhus i Østergade opr. med person- og lastbil værksted, pladeværksted, malerværksted stor udstillingshal med plads til 100 biler samt kontorfaciliteter.