Harry Jørgensen – Hvem var han

Kilde VT 1987,

Harry Jørgensen – Hvem var han

Harry Jørgensen omtalt som ”Vagabondernes Bedstefar” var en farverig person.

Her skriver Knud Holst, Vrensted om ham i forbindelse med hans 80 års fødselsdag i 1987.

Nybagt redaktør fylder 80 år.

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, står, blomst og plante

Harry Jørgensen

En farverig og flittig person, kendt af mange over hele Vendsyssel, Harry Jørgensen, Vrensted fylder tirsdag den 14. april 80 år.

Gennem et helt liv har Harry Jørgensen fyldt spalterne i aviserne , dels som meddeler og lokal korrespondent, dels som flittig og meget velformuleret læserskribent, en af de mest markante under Frit Ord i Vendsyssel Tidende f.eks., og trængte de til et hib og et ord med på vejen i københavnerpressen, udgår der en fyldig kommentar fra Huset på Bådstedhede vej i Vrensted.

Harry Jørgensen har ikke slappet af med årene. Tværtimod ser det ud som om han aldrig har været mere aktiv. Han skriver lokalhistoriske artikler, han taler pensionisternes sag, han siger bramfrit sin mening om forpligtelsen til at hjælpe flygtninge og tør godt indtage et særstandpunkt inden for sit eget parti – Z. Og han har tit talt vagabondernes sag.

Det sidste har ligefrem ført til, at han kan føje en ny titel til pensionist betegnelsen – nemlig redaktør og bladudgiver. I vinter startede Harry Jørgensen dristigt sit eget lille blad ”Vagabond Avisen”, der nu allerede har mange læsere, både i Vendsyssel og i ”udlandet”. Der skal endda findes abonnenter helt på Langeland! Og der går hver uge nye bestillinger ind til ”Redaktionshuset” i Vrensted.

De farende folk har tit haft et godt ly hos ”Vagabondernes Bedstefar” som de kærligt kalder ham. Og han er en velset gæst på alle markeder. Så velset, at han sidste år fik en sjældent ”markedslegat” – fri fortæring under Jerslev Marked. Der er både lune og en egen autotitet over ham når han toner frem med tophue og stok.

Hele landet kunne se ham som iøjnefaldende statist i TV-spillet ”Menuet i Mårup” hvor han var lige ved at tage billedet fra hovedkraften Aksel Erhardsen, der ganske vis sagde mere. Men Jørgensen sad smukt i centrum.

Selv er Harry Jørgensen altid god for en interessant beretning. Han er et omvandrende arkiv – og har desuden gennem årene samlet et omfattende ”rigtigt” arkiv af udklip og materiale af lokalhistorisk art. Det bruges der også flittigt af i Vagabond Avisen, så det kommer nye læsere til gode. Det er på en måde hans ”samlede” værker.

De fleste redaktører har takket af, når de bliver 80 år. Harry Jørgensen begyndte. Og han bestemmer selv sin aldersgrænse. Det er da vist også presse-historie!

Vi ønsker tillykke og håber at høre mere fra ham i mange år fremover.

Knud Holst

Følgende blev også skrevet:

Et lille uddrag fra en artikel fra VT:

Den 80 årige er en snurrig fyr. En markant ener og vital som få på den alder.

80 års dagen markeres med åbent hus i Vrensted Forsamlingshus, hvor der serveres en stille øl til den medbragte madpakke samt det gode humør. Der er grænser for en pensionists økonomiske formåen, så i sin invitation har Harry Jørgensen bemærket, at købmanden bor lige overfor og har forskelligt til salg. Kun en type som Harry ”Vagabond” kunne finde på at invitere på denne måde.

Harry Jørgensen døde som 88 årig den 29.06.1995

klik på link:

Historier med Harry Jørgensen