Hagbart N. Simonsen købmand i Bredgade

  • John Larsen, som blev udlært hos Hagbart N. Simonsen i 1970´erne fortæller, at det var en fantastisk arbejdsplads og, at man dengang solgte øl i trækasser med 50 styk. Når de solgte øl eller vand, skulle det hentes op fra kælderen via en gulvlem. Senere hen, da man gik over til plastkasser, blev antallet af øl eller sodavand reduceret til 30 stk pr. kasse.

Kaffemøllen stod ved vinduet, som vendte ud mod Torvegade. De solgte 2 slags kaffe hos Simonsen – Santos og Java.

Gryn blev leveret til købmanden i store sække og skulle vejes af i baglokalet og hældes i mindre emballager.

Jens Otto Madsen:

Jeg kom i lære i Brønderslev Bank i 1962 og opdagede hurtigt, at vi havde ærinde derovre på den anden side af gaden til Hagbart Simonsen. Hver eftermiddag lidt over kl. 16, når vi havde lukket banken, var der et par tørstige kolleger, der altid skulle have en øl.

Ofte skete der også det, at enten havde der været en varm sommerdag, eller vi medarbejdere havde gjort en ekstraordinær indsats, så syntes vores direktør Richard Lundø, at vi alle fortjente en øl eller sodavand. Så blev de bragt over, men ellers hentede vi selv hos Hagbart Simonsen.

Han og konen Karen var nogle søde og rare mennesker, min moster var veninde med Karen Simonsen. Personalet i øvrigt var søde og rare og det var et hyggeligt sted at komme.

Ja, og det var dengang, at en kasse øl var en seriøs kasse. Kasserne blev meget populære og blev ofte senere bruget som bogkasser.