Forretninger i Algade (kun nogle få omtales)

Nicolai Hassings flotte hus
stammer fra 1889

Huset er beliggende i Algade nr. 1-3. Bygningen har altid været en pryd for Algade, og den ligger lige overfor den kendte guldsmedeforretning, Børge Hansen, som videreføres af sønnen Ole Agger Hansen.

Crome & Goldschmidts Fabrikers Udsalg samt
Brønderslev Materialhandel. I forgrunden ses
jernbanebommen ved baneoverskæringen

Det startede, så vidt vi kan finde ud af, som en MATERIALIST- butik, med varesortiment a la det Matas er kendt for.

I gamle dage var en materialist en, der solgte basis-kemikalier, kemiske stoffer, diverse pulvertyper, ekstrakter, hostemidler, vin m.v. Salget i dag er af en helt anden karakter og kaliber: neglelak, hudplejemidler, hårplejeprodukter, plaster, forbindingsstoffer, neglefile, sakse, plaster, brintoverilte og hvad ved jeg.

Ad åre blev sortimentet eller vareudbuddet ændret, så man også solgte kolonialvarer og andre typer købmandsvarer samt vin, som vist altid var blevet solgt fra denne butik.

Forretningen blev startet af Nicolai Hassing i 1889 og senere kom frk. Ellen Hassing (Hassings datter) i spil, og i 1956 overtog Villy K. Madsen forretningen. Villy K. Madsen fik i øvrigt det spøjse tilnavn “Strø Madsen”, hvilket skyldtes, at nogle barneplejersker på Brønderslev børnehjem internt begyndte at omtale ham sådan.

Tilnavnet Strø Madsen opstod på grund af, at børnehjemmet købte deres pulver til barnenumserne i Strø Madsens butik. Efter ”Strø Madsen” blev forretningen i 1984 overtaget af Chr. Bjørn Christiansen, som i øvrigt var udlært på stedet.

I dag ejes forretningen af Christian Bjørns datter, Charlotte, som også er udlært materialist, men i Aalborg. Charlotte Christiansen driver nu forretningen under navnet Matas og med kædens ”produktsortiment”.

Villy K. Mafsen 1918 – 1986.

Villy K. Madsen, født den 24. november 1918, død den 22. oktober 1986. Han nåede at blive borgmester i byen i 1966 og var desuden formand for byens Handelstandsforening i en del år.

Villy K. Madsen, Forhenværende Brønderslev-borgmester er død. Fhv. borgmester og materialist Villy K. Madsen, Helgolandsgade 11, Brønderslev, døde i går, 68 år gammel. Han blev valgt til Brønderslevs venstreborgmester i 1969, hvor der var borgerligt flertal i Storkommunen. Villy K. Madsen (V) vandt over Willy Kløve.

Efter Villy K. Madsen overtog Chr. B. Christiansen forretningen i 1984. Christian B. Christiansens datter blev optaget i firmaet i 2004.

33-årige Charlotte Christiansen blev i 1990 uddannet materialist.

Hun var derefter i forretningen i Aalborg til 1997, da hun kom til Brønderslev. Christian B. Christiansen og hans tidligere chef, Villy K. Madsen, åbnede sammen forretning i Sjællandsgade i Aalborg i 1968.

Den overtog Christian B. Christiansen i 1984 sammen med forretningen i Brønderslev. I 2000 afhændede de forretningen i Aalborg for at koncentrere sig om forretningen i Brønderslev, som samme år blev udvidet, så der er næsten 300 kvadratmeter salgsareal.

Christian B. Christiansen kom i 1961 i lære hos Villy K. Madsen, og i 1984 overtog han forretningen.

I samme ejendom lå Valdemar Karnøe`s forretning, se billedteksten. Senere, måske i 1960´erne flyttede “Tøjeksperten” ved Thøgersen, ind i de vestlige lokaler.