Drengestreger med farlig skydevåben

Modtaget fra Arne Søndergaard Jensen, Løkken,

Arne Søndergaard Jensen (Olufs Arne)

en gammel Vrensted dreng, som i Vrensted blev omtalt som Olufs Arne:

Farlige drengestreger  i 1950 erne.

 

Som det vil være mange bekendt, så har jeg haft den glæde at udgive 2 små erindringsbøger om min barndom i Vrensted og senere om Ungdoms- og voksenliv.

Det gav anledning til følgende beretning:

En af mine bedste legekammerater var Bette Kurt eller Konrads kurt, som der også var nogen, der kaldte ham. Vi havde gang i mange ting i Præstens skov, ved Tjællergråben, ved de sørgelige rester af Ingstrup sø, Pansergraven,Tilsiggravene samt mange andre spændende steder. Men nu bliver det rigtigt farligt. Vi havde på en eller anden måde fundet en gammel udtjent salonriffel,

som havde tjent bedre dage. Ved Importøren i Løkken kunne vi købe små runde riffelpatroner, som kunne bruges til den, men der fandtes også lange patroner med langt større effekt. Vi havde læst tegneserie hæfter eller set i biografen i Løkken om Davy Crockett (Præriens bedste mand). Han var det store idol, som kunne en hel masse filmtrick med sin seksløber eller sin langløbede riffel. Et af hans tricks var, at han kunne skyde på et tændt sterainlye og med kuglen kunne han få flammen til at flytte sig til højre eller venstre og til slut kunne han klippe toppen af flammen, som så brændte videre, når kuglen var suset forbi. Nu skulle Davy Crockett få kamp til stregen. I Konrads lade var der en port, som vendte ud mod landevejen, og på en af revlerne satte vi et tændt lys, og så gik vi ellers i gang med skyderiet. Det viste sig ret hurtigt, at det vist ikke var så let, som det så ud til på film, så der blev fyret adskillelige skud af uden den ønskede effekt. Hvordan det gik til husker jeg ikke, men pludselig var der et par lange riffelpatroner, så uden at tænke nærmere over det, blev der lagt en af de lange i riflen. Men hold nu kæft, kuglen røg igennem porten, hvor der kun var et lille rundt hul at se, men på ydersiden var der revet en flis af, så ikke flere lange patroner den dag.
Et par dage efter var der stor opstandelse foran Wilhelm Romedahls forretning.

Barber Romedahls hus med kældervinduer

Nogen havde opdaget, at der sad et projektil i et af kældervinduerne, og der blev luftet forskellige teorier om, hvordan det dog kunne være sket. Bette Kurt og jeg hjalp selvfølgelig til med forsøge at opklare mysteriet, men vi holdt klogeligt vores viden for os selv.
Se det var det farlige og forbudte, især for børn, men heldigvis var der ikke nogen, der kom til skade.
Olufs Arne