Da vi fik lys på stadion og omklædningsfaciliteter

 

Fodboldtræning med lys og omklædningsfaciliteter til fodbold og håndboldspillere i Vrensted Idrætsforening sidst i 1950 erne.

Image result for fodboldspiller billeder

 

Da jeg var barn i Vrensted i 1950erne og 60erne og spillede fodbold i drenge og junior rækken og senere på ”kålholdet” havde vi ingen klubhus og omklædningsfaciliteter. Når seniorholdet, ”karleholdet” spillede, klædte de om inde hos naboen til fodboldbanen, Peter Ledet, i laden – naboejendom til sportspladsen mod vest. I dag hedder den vel stadion. Den ejendom ligger stadig ved siden af sportspladsen og de nye ældreboliger. Der var en stor flagstang hvor flaget blev hejst når der var idrætsuge. Dvs. at alle nabobyer var inviteret til turnering med finale om søndagen med fodbold og håndbold. I fodbold var der karle holdet, junior og drengeholdene og i håndbold var det både pige, dame og herrer.

Senere da den nye skole blev bygget i 1959, fik idrætsforeningen omklædningslokaler der. Først i cykelskuret, senere i kælderen hvor der blev lavet bruserum. Det var et fantastisk fremskridt at kunne bade efter en fodbold eller håndboldkamp.

Al træning skulle altid foregå inden det blev mørkt, men efterhånden blev det moderne at få lys på stadion. Det skulle vi også have i Vrensted.

Jeg husker at vi gravede store huller til telefonpælene så de kunne stå forsvarligt og desuden gravede vi kablerne ned med håndkraft hele vejen rundt om banen, sådan var det jo dengang med håndkraft, men det var fantastisk, da vi kunne tænde for projektørerne og vi kunne træne med lys til kl. 20 til 21 i den mørke tid.

Jens Otto Madsen sept. 2018