BRØDRENE LANGELAND, Nørrehus, Brønderslev

Nørrehus i Nørregade -Firma  Brødrene Langeland boede til venstre i de nordlige lokaler

 

 

 

 

 

Centralvarmekedler, Centralvarmekomfurer, Radiatorer, Badekar, W.C kompleks, Malkemaskiner, på lager, til omgående levering .

Brødrene Langeland, Nørregade, Brønderslev

Telefon 32

Historie om firmaet,

Sæde i direktørstolen år 1980, Otto Christensen

Otto H. Christensen (1917-1989)

 Brønderslev: 13-årige Otto H. Christensen er ham, der bliver jaget med i firmaet. Det er ham, der om sommeren skal køre tunge varer ud til kunderne med firmaets trækvogn, og om vinteren er det ham, der må trække slæden ud til de samme kunder med varer.

Det er ham, der skal pudse firmaets kakkelovne, og det er i det hele taget ham, der skal tage alt det sure slæb.

Det skete ganske vist i 1930, da Otto Haugaard Christensen, nu direktør for det store vendsysselske firma Brødrene Langeland i Brønderslev, blev ansat som bud og arbejdsdreng i firmaet, der dengang ejedes af Conrad Langeland.

Otto Christensen var dog ikke let at kue, og det var sikkert heller ikke chefens mening med at lade knægten slide så hårdt.

I hvert fald fortsatte han med at passe sit job, ikke som bud men som betroet medarbejder i firmaet, der i dag er hans eget, og på onsdag fejres 50-års jubilæet med en reception i firmaet, der efter mange år i Nørregade, nu drives fra moderne salgs- og lagerbygninger i Østergade.

Da Otto Christensen begyndte for 50 år siden, var støbegods hovedartiklen, men senere har virksomheden ændret karakter, og i dag er det i stor udstrækning artikler til byggeindustrien, der forhandles.

Brødrene Langeland er stærkt engageret i byggevirksomhed, og der er mange teknikere ansat til installation af blandt andet centralvarme. Firmaet har gennem årene medvirket ved betydelige byggerier i Brønderslev og opland.

Selv om Otto Haugaard Christensen ikke har fået en fin handelsuddannelse, har han gennem sit praktiske virke og sin sans for forretning lært alt, hvad der er værd at vide i den branche, han arbejder i.

Da Elias Marinus Conrad Langeland døde, blev virksomheden overtaget af direktør Rigmor Nielsen, men navnet Brødrene Langeland var fast forbundet med Otto H. Christensen.

Ved Rigmor Nielsen død var det naturligt, at det var Otto H. Christensen, der overtog den store virksomhed, som han kendte ud og ind.

Der har næppe været en festlig begivenhed i Brønderslev, som Otto H. Christensen ikke har været med til at sætte sit præg på, med sit gode humør.

Fest skal der derfor også være, når 50-års jubilæet fejres. Den fest vil blive skabt af de forventede mange receptionsgæster, og forudseende har jubilaren indrettet den store lagerhal til formålet.

 

Otto H. Christensen (1917-1989)

Kilde: Arkiv.dk/lokalarkivet for Brønderslev. Poul Erik Andreasen. Avis?