25 år som organist nu i Løkken Storpastorat

 

Organist Anne Lindhardt Toft har haft 25-års jubilæum 🙂
Hun fungerer nu i Løkken Storpastorats kirker.
Her gengives hendes takketale nedenfor.
Kollegerne gav til sidste kalendermøde Anne en gavekurv med lækkerier og officielt blev jubilæet markeret ved “Syng julen ind” i Lyngby Kirke, hvor Rubjerg Knudekoret deltog.
Ved denne lejlighed holdt Anne følgende takketale 🙂
.
.
Jubilæumstale, Lyngby kirke, søndag d.17.dec. 2023

Jeg havde egentlig ikke tænkt, at der skulle være noget særligt i anledning af det her jubilæum, men da Jens Juhl for nogen tid siden spurgte, om jeg kunne tænke mig, at det blev markeret i aften efter gudstjenesten, så fik jeg det sådan, at det kunne jeg godt tænke mig.
For det var lige præcis her, ved en adventsgudstjeneste i Lyngby kirke, at jeg spillede til den første gudstjeneste for 25 år siden.
Og jeg glemmer det ikke, for den aften blev der et voldsomt snevejr, og jeg var nær aldrig kommet over bakken ved Børglum Kloster. Jeg havde også lidt svært ved at koncentrere mig til den gudstjeneste, for jeg tænkte hele tiden på, om jeg kunne komme hjem igen.
Jeg kom hjem den aften, og siden har jeg kørt op og ned af bakken ved Børglum Kloster rigtig mange gange og i al slags vejr. Det er et fantastisk sted. Ligeså isglat og ufremkommeligt det kan være i snevejr, lige så fint er det på en frostklar dag i solskin eller en sommerdag med blå himmel. Hvis man går op til møllen, så kan man se hele storpastoratet og næsten alle kirketårnene; man kan se havet, og man fornemmer det historiske vingesus, som stedet har. Det er en smuk vej til arbejde.
Jeg er rigtig glad for, at koret er med i aften, for I har sammen med børnekoret i Hundelev været en stor del af mit arbejde i alle 25 år. Enkelte af jer har været med i alle årene, og det er selvfølgelig en stor glæde, at vi har kendt hinanden og sunget sammen i så mange år.
Børnekoret har altid været i samarbejde med først Hundelev Skole og sidenhen Hundelev Friskole. Det har været et godt og velfungerende samarbejde, og vi har opført mange musicals og krybbespil i årenes løb. Vi har netop gået Luciaoptog og opført krybbespil og holdt vores egen lille julefest med sang, julegodter og pakkespil – kun for børn.
Rubjerg Knude Koret har ikke bare været en stor del af mit arbejde, det har også været en stor del af kirkelivet i både Jelstrup og Løkken Storpastorat, hvor det igennem alle årene har sunget til et utal af gudstjenester, sangaftner og koncerter. Vi har samarbejdet med mange præster, musikere, forfattere og komponister undervejs, og vi har været på kor-ture i ind- og udland, hvor vi har besøgt andre kor og kirker til stor inspiration for korarbejdet og til stor fornøjelse for det gode sociale liv i koret, som er så vigtigt.
Det har også været en fornøjelse at se resultatet af hele tre restaureringer først i Rubjerg og Lyngby kirker og sidenhen i Vrensted kirke, hvor restaureringen skete i forbindelse med, at kirken fik et helt nyt orgel. En drøm for en organist.
Spændende er det også, at Løkken kirke nu er på vej med et nyt orgel og en istandsættelse af kirken. Det bliver helt sikkert til stor glæde for alle.
Der har selvfølgelig været mange forskellige præster, gravere, kirkesangere, organister, daglige ledere, sognegårdsværtinder og frivillige i årenes løb, men der er faktisk også enkelte gravere og frivillige og en enkelt kasserer, som har været med hele vejen. Jeg vil gerne sige jer alle en stor tak for samarbejdet både til jer, som er her nu og til dem, som har været her.
Jeg vil også gerne sige menighedsrådene nye som gamle tak for opbakning, støtte og imødekommenhed igennem alle årene. Det betyder alt for arbejdsglæden, at der er interesse og forståelse for det arbejde, der skal udføres, og det oplever jeg at der er, og det sætter jeg stor pris på.
Det har ikke bare været 25 år på de samme orgelbænke og i de samme kirkerum. Det har også været 25 års samarbejde om kirkemusikken og kirkelivet. For mig er samarbejdet helt centralt i mit arbejde som organist, for det er sammen, vi laver liv i kirken.
Det er gudstjenesten og arrangementet her i aften et godt eksempel på, og jeg er rigtig glad for, at det er ved sådan en lejlighed, vi sammen fejrer de 25 år, som nu er gået.
Tak skal I have.
❤ Anne Lindhardt Toft
.
.