BI’s byggeri på stadion nærmer sig afslutningen.

 Efter cirka 54 år er en æra forbi. Det ”værk” som så mange flittige frivillige i Brønderslev lagde al deres sjæl og kraft i, er revet ned!

Tirsdag den 22. juni 1965 NY TID.

Den samlede byggeudgift kommer op på omkring 400.000 kroner.

Efter meget startbesvær og efter halvandet års slid er Brønderslev Idrætsforening så langt fremme med arbejdet på den nye tribune, at der regnes med, at den kan indvies officielt engang i august måned (1965).

Man er så vidt fremme at man har kunnet imødekomme Hjørring Amts Gymnastikforenings ønske om at flytte det store amtsstævne, der skal holdes på søndag fra Friluftsbadet til stadion. Ønsket blev fremsat, fordi idrætsbanerne ved Friluftsbadet Ikke giver mulighed for at afvikle stævnet indenfor en rimelig tid. Vi kunne ikke fortsat byde vores idrætsfolk så trange kår, siger kriminalassistent S. Chr. Ørum, der har trukket sin part af læsset med byggeriet. Der manglede omklædningsrum og baderum.

Bygget af ”frivillig” arbejdskraft.

Arkitekt Johannes Jepsen udarbejdede tegning, men der skulle mange og trange forhandlinger til før vi fik byggetilladelsen, og da vi endelig fik den, var det en betingelse, at der anvendtes frivillig arbejdskraft.

I efteråret 1963 tog vi fat på at rydde træer og læbælter, hvor tribunen skulle bygges og i febr. måned 1964 tog vi fat på udgravning af grunden.

Der er lagt mange arbejdstimer på stadion i de halvandet år, der er gået og 15-20 medlemmer af idrætsforeningen medlemmer har været med i arbejdet, lige fra starten.

Pluk fra artiklen:

Fine lokaler og 300 siddepladser på tribunen.

Med dette byggeri skulle vi være dækket ind, et godt stykke tid ud i fremtiden, fortsætter Ørum.

Vi skal have bygget en ny indgang mod øst. Det bliver herefter Hovedindgangen.

Nørregade kan ikke tage trafikken på de store kampdage.

Stolene på ”tribunen” bliver solgt. Man kan købe en stol og få sit navn sat på for 35 kr.

Det kunne være sjovt, om vi kan få sat navne på hvem der har været med til dette projekt.

Arkitekt: Johannes Jepsen, Brønderslev

Tovholder: Kriminalass. S. Chr. Ørum

Murere: Bernhard Pedersen.

Tømrere:

Blikkenslagere:

Elektrikere:

Andre: “Kris”, Kristian Nielsen, Per Niemann. Evan Jensen?

Kilde: Ny Tid 22.6.1965, venligst udlånt af Vendsyssel Historiske Museum.

Kommentarer:

Per Nielsen

Der er sikkert mange navne på listen over dem der lagde umådelig mange timer og fysik i opførelsen. Jeg mindes især “Kris” der senere bliv bestyrer på B.I. Centret

Per Nielsen

Per, mener du “Chris Ole”? Ole Christensen var en af mine legekammerater på Fælledvej. Han var en skøn knægt, nok er par år yngre end mig.

Ove S. Johansen

Nej det var ikke “Chris Ole”, det var Kristian Nielsen, også med kælenavn “Røde Kris”! Var en overgang bestyrer på BI-centret.

Lindy Thomsen

tak Lindy! Jeg er lidt på udebane, eftersom jeg ikke har boet i byen i ca. 55 år.

Carsten Christensen

Hvordan går det egentlig med Preben, der var bestyrer på BI-centret?? Husker ham så tydeligt fordi han engang forærede mig en fodbold, da han mente jeg var et talent..( det var nu vidst så som så med det talent )

Bente Niemann

Min far Per Niemann “Mølleren’s Per” var frivillig på byggeriet, vi var jo en af naboerne til Stadion… Mine bedsteforældre ejede jorden omkring stadion, hvor senere Brønderslev Hallen blev bygget og campingpladsen anlagt.

Søren M. Sørensen

Fra BI’s storhedstid